Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Om Open Skåne

I lördags skrev jag om projektet Open Skåne i Kvällsposten. Det går ut på att genom religionsdialog och kunskap skapa tolerans mellan alla grupper i samhället,vilket kanske inte minst behövs i Malmö.

”Detta låter kanske lite flummigt. Och tanken att man genom kunskap om sin nästa blir mindre benägen att hata denne skulle en del säga är naiv. Bara det att dialog och förståelse kanske fungerar.
Och blir en grund för tolerans och ömsesidig respekt. Man behöver inte gilla det den andre står för, men man kan göra sitt bästa för att leva och verka på samma gata och i samma företag eller skola, kanske till och med samarbeta.”

Många har hört av sig och varit nyfikna på projektet. Det Hittas här: Open Skåne.
Även Sydsvenskans Henrik Bredberg har skrivit om frågan: här.

IMG_3252

Samlade i ett sammanträdesrum. Aldo Iskra som leder Open Skåne, Stephan Müchler från Handelskammaren som är vice ordförande i styrelsen, och projektledarna Felix Unogwu, Andreas Hasslert och Rebecca Lillian. Foto: Peter J Olsson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,