Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Lundaknaket

Socialdemokraterna i Lunds kommun uppvaktar enträget Folkpartiet och Centern om att bilda en blocköverskridande koalition. Nu erbjuder S att droppa stora delar av partiets politik: Ingen skattehöjning, veto mot upphävda entreprenader med mera.
Vad är det som knakar? Jo, vänsterbygget.

En sådan koalition har oddsen emot sig. Det krävs både Folkpartiet och Centerpartiet för att skapa en hållbar kommunledning. Och även om det är lätt att tycka att man kanske ska se till att en kommande S-ledd kommun inte innebär de mest extrema återställarna så fungerar politik inte riktigt så. Partier består av människor med ideologi och uppfattningar, det är inte giviet att det blir bra att gå från en koalition till en ny med den tidigare oppositionsledare,

ls_jan malmsjš 2/4-11.

Jan Malmösjö med en hel påse Lundaknake, vilket är något helt annat och godare än politik. Foto: Lasse Svensson.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,