Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Region Skånes årsredovisning

Regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult (M). Foto: Peter J Olsson

I dag presenterade Region Skånes majoritet årsredovisningen för 2013. Majoriteten består ju av alliansen och Miljöpartiet.

Resultat blir 508 miljoner plus, trehundra miljoner bättre än budgeterat. Och det behövs sannerligen för framtiden. För då är inte framtida pensionsåtagandena med i resultatet. Men det är ändå ett sätt att räkna. Oppositionen anser att det köpts till priset av nedskärningar. Och en rätt låg kostnadsutveckling är med i det hela, drygt två procent.

Nu går en offentlig organisation inte ut på att lämna ett överskott. Blir det för stort har man gjort för lite eller tagit ut för mycket i skatt. Även om det nog behövs resultat på minst den här nivån framöver.
Tittar man på inte bara att allt för blir botade utan också hur man upplever vården så är bedömningarna tudelade. På systemplanet minskar förtroendet för vården i Skåne som i hela landet, medan däremot nöjdheten med den vård man faktiskt få stiger allteftersom.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,