Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Problemet Omar Mustafa

Socialdemokraterna petade inte bara sitt förstanamn i arbetsmarknadsfrågor i riksdagen Ylva Johansson ur partistyrelsen, i stället valde man in en betydligt hetare potatis, näligen Omar Mustafa.

Har är ordförande i Islamiska Förbundet i Sverige, vilket kanske är em lockande koppling för att bibehållaett högt socialdemokratiskt röstetal i den gruppen. Problemet är just hans verksamhet i detta förbund, det har tidigare till konferenser bjudit in egypterna Salah Sultan och Ragheb Al-Serjany. Båda har spridit antisemitisk propaganda. Salah Sultan hävdade i tv-kanalen Al-Jazeera att judar under påsken begår ritualmord på kristna för att använda blodet i osyrat bröd. Han påstod även att judarna försöker erövra världen och hänvisade till det antisemitiska falsariet Sions vises protokoll. Ragheb Al-Serjany har sagt att judar kontrollerar internationella medier.

Läs mer hos Expo – här och här.

Mustafa har tidigare kanske inte försvarat deras åsikter men väl dem som personer. Nu förklarar han att förbundet är pålitligt antiorasistiskt, men att man nu ska ”se över sina rutiner”. Det ligger mycket i att har man ”rutiner” som består i att bjuda in antisemitiska talare så ska man nog ”se över dessa”.

Dessa förklaringar från den nyvalde partistyrelseledamoten i Sveriges största parti imponerar inte direkt. Som kan läsas under Expolänkarna så hittas det inte bara nära kontakter med fundamentalistiska muslimska kretsar och antisemiter i hans förflutna. Han ”gillar” till exempel Egyptens president Mohammed Mursi – vilket kanske är mindre välbetänkt med tanke på hur det landet utvecklas just nu,

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin vill inte uttala sig. Inte heller partiledaren Stefan Löfven. Anses inte en partistyrelseledamot tillräckligt framstående för att utgöra ett problem för partiet?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,