Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Nuder knappar in på Österberg

Kanske blir det ändå Pär Nuder som blir ny S-ledare, och inte den tidigare så hypade Sven-Erik Österberg.
Enligt Sveriges Television så kommer han att få frågan av valberedningen. Och ska vi gissa att han då kanske inte är lika avvisande som offentligt – han kanske snarast gör allt för att efterlikna Göran Persson.
Han har två nackdelar: Han sitter inte i riksdagen och han är inte särdeles karismatisk.
De socialdemokratiska partidistrikten tycks acceptera att partiledaren inte behöver ha en riksdagspost nu. Egentligen kanske det är precis vad partiet behöver – gå tillbaka till att bedriva politik bland folk snarare än debattera i riksdagen.
Då skulle den bristande karisman emellertid öka i betydelse i så fall. Men Nuders sådana är ändå större än Österbergs, och bristen vägs nog upp av en mer intellektuell förmåga.
Pär Nuder skulle utan tvekan vara ett val som ger Socialdemokraterna en fortsatt tyngd.
Dock behövs då en ledare i riksdagen, och frågan är om inte det i så fall skulle bli en strid om den posten mellan partivänsterns Veronica Palm och partihögerns Ylva Johansson.
Österberg riskerar att komma i bakvattnet, liksom dagens ekonomiska talesman Thomas Östros – behöver gamle finansministern Nuder ens en sådan?
Socialdemokraterna behöver få en partiledare, det är klart. Men nästan mer behöver de komma fram till hur de ska driva politiken.

Andra bloggar om
, , , , , , ” target=”_blank”>