Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Slaget mot Öresundsregionen

Visdomen i riksdagens trafikutskott var inte stor nog för att stoppa trafikverkets linje att ta en avgift på 650 kronor för varje tåg som passerar Öresundsbron, Något som kommer att leda till en chockhöjning av pendlingskostnaden. I dag beslöt utskottet att föreslå riksdagen att ta bort de politiska restriktioner som funnits.

Den enda ordinarie ledamoten från regionen i trafikutskottet är Tony Wiklander (SD), vilket är en klen tröst eftersom Sverigedemokraterna röstade tillsammans med Alliansen för en höjning. SD är väl mot alla kommunikationer över gränsen får man förmoda.

Det är beklagligt att Alliansen nu hamnar i en avgiftshöjarbur och inför ett stort gränshinder, samtidigt som man misslyckats att ta itu med de övriga.

De få miljoner som trafikverket tar in kommer med säkerhet att leda till mångdubbelt större förluster.

Riksdagen beslutar den 21 december, så än finns det tid för förnuftet att segra!

Andra bloggar om
, , , , ” target=”_blank”>