Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Alltför partipolitiskt

Socialdemokraterna i Skåne har startat en kampanjsajt där man vill skapa tryck på de borgerliga riksdagsledamöterna att säga nej till extraskatten till trafikverket av Öresundstågen – som riskerar att leda till chockhöjda biljettpriser.

Att sätta press på de borgerliga ledamöterna är helt rätt. Förslaget är ogenomtänkt och får oacceptabla följder. Det finns också ett antal av de borgerliga Skåneledamöterna som mer eller mindre offentligt tvekat om ifall de ska följa partipiskan eller ej.
Eftersom förslaget i dag saknar klar majoritet i riksdagen kanske man också skulle kunna hoppas på att regeringen drar tillbaka eländet.

Och klart att det är en frestelse för Socialdemokraterna att vinna politiska poäng på detta, det kommer de säkert att göra. Men frågan är om inte en överdriven partipolitisering riskerar att hålla motståndarna kvar i skyttegravarna.

Och vad som nu behövs är samling för Skåne.

Andra bloggar om
, , ” target=”_blank”>