Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Paradiset

Så gick Julia Franzén i ”Cirkus Magaluf” ner 25 kilo – på sju månader

Foto: Privat
Foto: Privat

”Cirkus Magaluf”-profilen Julia Franzén vägde 90 kilo som mest. Då bestämde hon sig för att lägga om sitt liv, gick ner 25 kilo på sju månader och utbildade sig till PT.
– Det var inte lätt, man kunde vara så extremt trött på att sitta där på träningscykeln, men jag såg hela tiden målet, säger dokusåpaprofilen.

I veckans ”Cirkus Magaluf” har deltagaren och PT:n Julia Franzén visat upp lite av sina träningsknep för tittarna. Men vad de flesta inte vet är att dokusåpaprofilen inte alltid varit lika vältränad. För ett par år sedan vägde Julia Franzén 90 kilo efter att ha varit au pair i USA.
– Jag hade saknat svensk mat. När jag kom hem åt jag jättemycket. Jag var tjock och lycklig och anti den här fitnesshetsen, säger hon.

LÄS MER: Kusinernas besvikelse efter natten med ”Prison break”-stjärnan

 

Men Julia Franzén trivdes ändå inte helt med sin nya vikt och för att motivera sig själv till att bli mer vältränad, anmälde hon sig till en bikinifitnesstävling. På bara sju månader rasade ”Cirkus Magaluf”-profilen i vikt – och byggde samtidigt muskler.
– Jag började varje morgon med 30-45 minuter på träningscykeln, åt små mål fem gånger om dagen, drack minst tre liter vatten varje dag och styrketränade upp till två timmar varje kväll. Efter det intervalltränade jag i en halvtimme, säger hon och fortsätter:
– Men det var inte lätt. Man kunde vara så extremt trött på att sitta där på träningscykeln, men jag såg hela tiden målet att jag skulle gå upp på scenen för tävlingen, att jag kunde ha vilka kläder jag ville och mycket sådant, säger Julia.

LÄS MER: Kusinernas sexproblem i ”Cirkus Magaluf”

Före & efter
Före och efter

Med ett strikt kost- och träningschema nådde Julia Franzén sitt mål och ställde upp i tävlingen. I dag är hon personlig tränare och jobbar bland annat i Göteborg och Los Angeles. Men ”Cirkus Magaluf”-profilen är fortfarande emot den extrema träningshetsenh hon ibland ser.
– Det är jag väldigt anti. Att planera sitt liv runt sina matlådor är inte svårt. Konsten är att kunna leva ett festligt liv i kombination med bra kost och träning., säger hon.

Här är Julia Franzéns bästa träningstips:

1. Ditt mål får inte bara vara att du ska ”må bra”. Det håller inte. Även när man äter en choklad så ”mår man bra”. Då slutar man kämpa efter ett tag, det är en svår motivationskälla. Ha ett mer konkret mål.
2. När du konditionstränar, använd träningscykeln eller crosstrainern. Det är mycket skonsammare för dina knän.
3. När du är på gymmet – träna hårt. Du ska svettas. Det är bättre att vara där och intervallträna i 30 minuter än att gå dit och powerwalka i två timmar.
4. Ha två vilodagar i veckan.

Ps. Här finns Julia Franzén på Instagram!

Ps 2. Julia Franzén har också berättat om sin viktnedgång i GT – läs här!

Följ Expressen Paradiset på Instagram @expressenparadiset och Snapchat @exparadiset!

bottengrej