Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Paradiset

Emelie ”Diddi” Didriksson om mobbningen: ”Det var över gränsen”

Foto: TV3
Foto: TV3

Emelie ”Diddi” Didriksson bröt ihop i tårar framför kameran. Först kallades hon för ”den minst omtyckta på hotellet” – sedan fick hon höra att hennes vänner pratat skit bakom hennes rygg.
– Det var mobbning. Jag hade gjort allt jag kunde för att de skulle tycka om mig och ändå hatade de mig, säger hon.

Direkt när hon gjorde entré på hotellet för fyra veckor sedan hånades hon för sin vikt och sin personlighet – och i kvällens avsnitt fick hon höra att hon var ”minst omtyckt på hotellet”. Därefter avslöjade Adrian Montin att hennes vänner Marcos Guevara och William Ganslandt båda snackat skit om henne innan de lämnade hotellet. Då brast det för Emelie ”Diddi” Didriksson, som föll ihop i tårar framför kameran.
– Jag började gråta. När han sa att ”inte ens dina bästa vänner tycker om dig” kunde han lika gärna ha spottat mig i ansiktet. Då bröt jag ihop, säger hon.

LÄS MER: Krönika: Det äcklar mig när ni hånar hennes vikt

Orden var bara det sista som fick Emelies bägare att rinna över inne på ”Paradise hotel”. Under flera veckor hade hon mått dåligt över de andra deltagarnas bemötande mot henne.
– Direkt när jag kom in sa de att de störde sig på mig. Att jag pratade för mycket. Så jag började hålla käften. Man ser knappt mig i tv längre, för jag är så tyst. Jag ville bara att de skulle tycka om mig, säger hon och fortsätter:
– Jag gjorde allt de sa för att de skulle tycka om mig, allt de bad om, men ändå hatade de mig. Alla ville ha ut mig. Adrians ord var bara det som fick bägaren att rinna över. Då hade jag tagit så mycket skit i flera veckor. Det var att bli mobbad, det var över gränsen.

Emelie ”Diddi” Didriksson berättar att hon försökte ändra på sig själv. Anpassa sig så att de andra skulle tycka om henne. Men det hjälpte inte.
– Det var mobbning. De tryckte ner mig mer än jag redan var nedtryckt. Jag visste redan att jag var minst omtyckt, men de bara tryckte upp det i mitt ansikte. Bara matade mig med mer skit hela tiden. ”Har ni ingen själ?” kände jag ibland. Jag förstår inte hur man kan sova gott när man har fått någon att må så dåligt, säger hon.

LÄS MER: Zara Larsson sågar killarna i ”Paradise hotel”

Vid flera tillfällen övervägde Emelie ”Diddi” Didriksson att lämna dokusåpan. En gång sprang hon ut från hotellet för att be produktionen att ta henne därifrån.
– Jag mådde skit. En gång sprang jag ut från hotellet och bad dem att skicka hem mig. Jag ville hem, till mina vänner som älskar mig för den jag är. Där inne fick jag bara höra att ingen tyckte om mig, säger hon.
Men till slut valde Emelie att stanna på hotellet. Hon hyllar produktionen för stödet hon fick när hon behövde det.
– Produktionen var helt underbara. De satt och pratade och lyssnade på mig. De fick mig att vilja fortsätta. De var jättebra, jag fick bra stöd av dem, säger hon.

Flera deltagare som var på plats berättar att de skämdes över sitt beteende och över hur Emelie Didriksson behandlades.
– Jag fick fruktansvärt ont i hjärtat, säger Emma Andersson i programmet och får medhåll från Robin ”Mos” Andersson:
– Diddi fick väldigt mycket under ”Pandoras ask”. Jag tyckte verkligen synd om henne. All respekt till henne.

LÄS MER: Emelie ”Diddi” Didriksson om obotliga sjukdomen

Varken William Ganslandt och Marcos Guevara deltog i programmet, men erkänner att de inte bara pratat gott om Emelie Didriksson under sin tid på hotellet. Något som de i dag ångrar.
– Jag har absolut aldrig sagt något om hennes vikt eller personlighet. Men jag sa att hon pratar mycket, att det kunde vara jobbigt, för hon råkade försäga sig om vår plan. Men jag ville aldrig få ut henne, säger William Ganslandt och får medhåll från Marcos Guevara:
– Jag gillar Diddi, men jag vet att jag droppade någon kommentar om att hon var jobbig och inte så taktisk. Det blev fel.

Följ Expressen Paradiset på Instagram @expressenparadiset och Snapchat @exparadiset!

bottengrej