Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Paradiset

Krönika: Killarnas kvinnosyn i årets ”Paradise Hotel” är vidrig

Foto: TV3 / Expressen
Foto: TV3 / Expressen

”De där köttbitarna vill alla ha faktiskt”. Så sa en av killarna i gårdagens ”Paradise hotel” när de två nya deltagarna Sofie och Emelie Tornström gjorde entré. Dokusåpan anklagas många gånger för att vara sexistisk och ytlig och killarnas reaktioner på Emelie och Sofie tog objektifieringen ännu ett steg längre. De var rent ut sagt vidriga.

Killarnas ord tydliggjorde så starkt att få av dem såg på tvillingparet som människor – utan snarare som objekt som var där för att uppfylla porrfilmsfantasier åt dem.
”Två tvillingar samtidigt, det hade jag inte klagat på. Dubbla tungor och allting”, sa en kille.
”Jag kände lukten av stånd inne i lokalen”, sa en annan.
”Jag tror det kommer bli en hätsk diskussion om vem som ska få vem. De där köttbitarna vill alla ha faktiskt”, sa en tredje.

LÄS MER: Därför vägrar deltagarna ha sex i ”Paradise hotel”

Och det är inte första gången killarna verkar se på tjejerna som objekt i år. Det har bara visats fyra avsnitt av årets ”Paradise hotel”, men redan förra veckan konstaterade en manlig deltagare att han var ”klar” med tjejen som han hade haft sex med och kunde tänka sig att ”dela med sig” av henne till en annan manlig deltagare.
”Hon är tvärkåt”, meddelade han.
”Men vill du inte fortsätta köra lite på henne?”
”Nä, jag är klar”, svarade han.

Tjejerna refereras bara till som objekt. Objekt som det går att prata om hursomhelst och dela med sig av till killkompisarna. Objekt som ses som köttbitar utan egen vilja som männen kan ta för sig av hur de vill. Det gör mig illamående att de här unga killarna, som är mellan 20 och 24 år gamla, inte har fått sundare värderingar med sig i livet utan visar upp en kvinnosyn som luktar unket hela vägen från Mexiko. Och det skrämmer mig ännu mer att andra unga män, som följer ”Paradise hotel” slaviskt, tar efter det de ser och drömmer om att bli som sina förebilder på tv.

LÄS MER: ”De skriver att jag är en hora”

Det som gör mig mest rädd är att unga tjejer som ser det får veta att de måste stålsätta sig mot männens ögon. Att de måste vifta bort killarnas kommentarer. Att de av vissa män i vissa stunder i livet kommer att bli sedda som ting, snarare än människor. Det är vidrigt.

Det var bara en enda kille i gårdagens avsnitt som fokuserade på det som rimligtvis borde utmärka tvillingparet i dokusåpan: Att de kommer ha en fördel i tävlingen eftersom att de står varandra nära.
”De nya verkar jävligt hårda”, sa han om dem.
Tro fan det, när man måste möta sån här skit i livet.

Linda-Marie Nilsson

Följ Expressen Paradiset på Instagram @expressenparadiset och Snapchat @exparadiset!

bottengrej