Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Paradiset

Deltagarna tvingas ranka varandra i ”Paradise Hotel”: ”Kränkande”

Foto: TV3
Foto: TV3

Tjejerna tvingas att ranka killarnas utseende med poängskyltar. Nu riktar deltagarna skarp kritik mot upplägget i premiären av ”Paradise hotel”.
– Det kändes så kränkande, säger Victoria Holmdahl, 24.

De hann inte ens byta några ord med varandra. När tjejerna får träffa killarna för första gången i kvällens premiär av ”Paradise Hotel” tvingas de att sätta poäng på killarna. Nu riktar deltagarna skarp kritik mot upplägget.
– Det var skitjobbigt. Man fick ranka på utseendet. Två timmar senare hade man rankat helt annorlunda. Det var inte roligt alls, säger deltagaren Emma Andersson, 21, och får medhåll från Mette Elofsson, 20:
– Det var helt vidrigt. Det är det jobbigaste jag har varit med om i mitt liv. Jag hatar att döma folk efter utseendet, jag ville verkligen inte gör det, säger hon.

LÄS MER: ”Killarna var en besvikelse”

I programmet får tjejerna poängskyltar där de ska ranka killarnas utseenden mellan 1-5 poäng. Killarna får se sina poäng direkt på plats.
– Det var rätt rått. Någon måste bli sågad och få veta att vissa är snyggare och vissa är fulare, säger Adrian Montin, 23.
Också Johnny Edlind, 21, är kritisk mot hur han och de andra killarna bedömdes.
– Rankingen var jävligt ytlig, men hela programmet är ganska ytligt så jag var inte förvånad, säger han.

Susanne Nylén, presschef på MTG TV, beklagar att deltagarna uppfattade momentet som kränkande och menar att det inte är tänkt att vara en utseenderanking.
– ”Paradise Hotel” är en tävling och det handlar om att göra ett gott första intryck. Rangordningen handlar inte om utseendet, utan om det första intrycket. Det är tråkigt om deltagarna är kritiska, säger hon.

Det är många unga tittare som ser ”Paradise Hotel”. Vad sänder det för signaler att deltagarna rankar varandras utseende?
– Vi tycker inte man rankar på utseende. Vi har många unga tittare, men vi hoppas att de också uppfattar det som att det handlar om mer än bara utseende, säger Susanne Nylén.

Följ Expressen Paradiset på Instagram @expressenparadiset och Snapchat @exparadiset!

bottengrej