Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paradiset

Saga Scott protesterar – med nakenbild: ”Det är så fel”

Foto: Privat / TV3
Foto: Privat / TV3

Här sätter Saga Scott ned foten mot kvinnohatet. Med en nakenbild frågar hon nu sina följare varför tjejer får höra att de är ”horor” och killar att de är ”kungar” när de visar upp sina kroppar.
– Det är så fel. Kontrasten mellan att vara tjej och kille just nu är för stor, säger Scott.

Förra veckan publicerade ”Paradise hotel”-vinnaren Eric Hagberg, 21, en bild på sin kropp där han helt naken poserar med bara en emoji framför sitt kön. Efteråt hyllades han stort av sina följare som kallade honom ”skön” och ”kung”. Saga Scott menar att samtidigt har artisten Zara Larsson, 17, fått mängder av kritik av sina följare på Instagram.

Nu sätter tv-profilen ned foten – och ifrågasätter beteendet hos svenska folket med en ny nakenbild på Instagram.
– Jag ber folk att snälla förklara för mig hur en tjej är en ”hora” och en kille är ”kung” när de lägger ut samma bild, säger Saga Scott och fortsätter:
– Jag har fått så dåliga argument hittills. Det är inte acceptabelt att hitta anledningar till att få kalla tjejer vad som helst.

LÄS MER: Saga Scott: ”Jag är jättekär i Adam”

Redan i höstas fick Saga Scott höra att hon var en ”hora” för att hon hade sex i tv – medan killen hon hade sex med framför kamerorna fick höra att han var en ”kung”.
– Kontrasten mellan att vara tjej och kille just nu är för stor. Folks synsätt känns så gammeldags. Hänger de inte med i utvecklingen så kan de gräva ned sig i en grotta. Svenska folket 2015 är så jävla kränkta för allt, säger Saga Scott.

Under sin nakenbild har Saga använt hashtaggen ”#tränatröveniettårfördenhärbilden” – av exakt samma anledning: Hatet.
– Jag har inte tränat ett jävla skit, men om man inte hashtaggar hurtiga grejer så är det inte okej att lägga ut bilder på sin kropp. Om man tränat kan man lägga ut sin rumpa i stringbikini och få höra ”åh vad duktig du varit”, men om man inte tränat får man återigen höra att man är en hora, säger Saga Scott och fortsätter:
– Så jag säger att ”åh, nu har jag tränat brösten i ett år” när jag lägger ut en bild med urringning. Då skriver alla ”åh vad fina de är”. Det är så sjukt.

LÄS MER: Saga: ”De skriver att jag är en hora”

Nu hoppas Saga Scott att kunna väcka debatt bland sina följare och få dem att tänka till på vad de skriver till folk.
– Jag vill att folk ska börja prata och diskutera det här. Och sen får de gärna ge mig någon komplimang för min tränade rumpa, jag skrev ju ändå att jag hade lagt ner ett år på den, säger Saga Scott.

Följ Expressen Paradiset på Instagram @expressenparadiset och Snapchat @exparadiset!

paradiset