Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paradiset

Startar kampanj mot mobbning efter ”Paradise Hotel”

Foto: @kianavatar på Instagram
Foto: @kianavatar på Instagram

Han mobbades under sin uppväxt och näthatades under ”Paradise Hotel”. Nu startar Kian Avar, 20, egna antimobbningskampanjen ”Sprid bara kärlek” tillsammans med Eric Hagberg, 20.
– Jag vill göra världen till en bättre plats, säger Kian.

Under den senaste säsongen av ”Paradise Hotel” haglade hatet på nätet. Människor ville att Saga Scott, 25, skulle ta sitt liv, Paulina ”Paow” Danielsson förtjänade inte att vinna på grund av sitt beteende och Kian Avar kallades för ”jävla bög” efter att ha burit ett örhänge i ett avsnitt.
– Men det har lugnat sig avsevärt sedan programmet tog slut, det var som mest kritik och hat när rampljuset var på en, säger han.

Redan i september berättade Kian, som mobbades som liten, att han ville starta en antimobbningskampanj efter sin medverkan i programmet. Nu har han gjort det. Tillsammans med ”Paradise”-vinnaren Eric Hagberg lanserar han nu ”Sprid bara kärlek”.
– Det finns många vägar att gå med kändisskapet och min väg är att göra så gott jag kan för andra. Jag vill sprida kärlek, få människor att må bra, säger han.

Men vägen har inte varit lätt. Efter ”Paradise Hotel” ville få samarbeta med honom.
– Jag ville åka runt i skolor och hålla föreläsningar bland yngre, men tyvärr visade det sig att många organisationer inte ville samarbeta med oss. De ville inte synas med programmet. Det är kanske förståeligt på ett sätt, säger han och fortsätter:
– Men då startade vi själva. Jag hoppas att vi kan sprida leenden, hjälpa organisationer och göra världen till en bättre plats. Man måste ha ambitioner.

Via ”Sprid bara kärlek” kommer de att sälja armband, tröjor och andra saker och sedan skänka pengarna till antimobbnings- och välgörenhetsorganisationer.