Paradiset

Jasmine Gustafsson förminskar läpparna efter ”Paradise Hotel”

jamsinelappar2

Hon hånades för sina ”ankläppar” i ”Paradise Hotel”. Nu förminskar Jasmine Gustafsson, 20, dem – och hyllas av sina Instagramföljare.
– Jag såg inte hur stora läpparna hade blivit. Det blev ett beroende att fylla dem, säger hon.

I höstas tvingades Jasmine Gustafsson, 20, att ta emot stora mängder näthat för sitt utseende – och främst för sina läppar. Bland annat skrev folk att hon ”såg ut som en anka”. Nu har Jasmine, som då sa att hon ”älskade sina läppar”, gjort en helomvändning och förminskat dem.
– Man ser inte hur man själv ser ut när man gör skönhetsingrepp. När jag såg mig själv på tv i ”Paradise Hotel” kände jag ”åh, jävlar vad stora de är”. När jag kom hem kände jag att jag måste göra någonting åt det, säger hon.

Spiken i kistan för Jasmine, som nu har plockat ut allt preparat ur sin överläpp, blev när hon träffade sin läkare senast.
– När han sa hur mycket preparat jag hade i läppen så blev jag rädd. Jag hade så mycket i att det hade gått upp i ”snusläppen”, för preparatet fick inte ens plats i min egen läpp. Min mun var så bullig att det såg ut som att jag snusade, säger hon.

”Paradise Hotel”-profilen gjorde sin första läppförstoring direkt när hon fyllde arton år, något som ledde till ett beroende.
– Jag sprang till kliniken direkt efter skolan när jag fyllde arton. Men det blev inte så bra första gången, så då gjorde jag mer och mer och sedan eskalerade det. Jag blev storleksblind, säger hon och fortsätter:
– Jag tappade det, jag fyllde och fyllde och såg inte hur stora läpparna blev. Det blev som ett beroende. Man vill bara ha mer och lyssnar inte på någon.

Jasmine utesluter dock inte att fylla i läpparna lite grann igen – men inte till den storlek som tittarna fick bekanta sig med i ”Paradise Hotel”.
– Jag kommer att behöva rätta till dem. Läpparna blir ojämna och mörbultade när man tar ut allt, men jag ska inte göra en förstoring igen, utan bara jämna ut dem, säger hon och fortsätter:
– Jag älskar skönhetsingrepp, det är bra att de finns om man vill ändra på någonting. Men man ska verkligen hålla koll och veta vad man gör.

Även om Jasmine fick ta emot mycket hat för sina stora läppar i höstas, så är det inte de anonyma kommentarerna som fått henne att ändra sig. Däremot har hon märkt att hon, efter förminskningen, plötsligt superhyllas för sin nya look i kommentarsfältet:
– Först trodde jag att folk skulle bli arga för att tömma läpparna är ju också ett ingrepp, men jag har fått bra kritik. Folk tycker att det är fint och nice. Det uppskattar jag, säger hon.