Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Paradiset

Så lurade Paow de andra för att vinna ”Paradise Hotel”

Foto: TV3
Foto: TV3

Paulina ”Paow” Danielsson och Eric Hagberg vann ”Paradise Hotel 2014”. Men nu avslöjar de andra deltagarna hur hon lurade sig till vinsten.
– Paulina sa att hon skulle kasta kulan, så folk röstade på henne för att få pengar, säger Saga Scott, 25.

Efter två försök i dokusåpan tog Paulina ”Paow” Danielsson, 21, hem segern i ”Paradise Hotel” tillsammans med partnern Eric Hagberg, 20. Men nu avslöjar de andra deltagarna hur Paulina lurade sig fram till vinsten. Innan finalen sa hon nämligen till de utröstade deltagarna att hon skulle kasta kulan om hon vann – något som i så fall skulle göra att de utröstade deltagarna skulle få ta del av vinstsumman.
– Folk gick runt som giriga små töntar och trodde att de skulle få pengar om de röstade på Paulina, eftersom att hon sa att hon skulle kasta kulan. Så många som stod bakom Paow och Eric i finalen gjorde det för att de var giriga. Så var det, säger Saga Scott.

Och hon var inte den enda som lurades av Paulinas finalstrategi.
– Jag röstade på Paow för att jag trodde att hon skulle slänga kulan. Vad fan, alla som ställde sig bakom Paow och Eric ville att hon skulle göra det. Den som inte gjorde det av den anledningen ljuger. Det var pengarna som lockade. Så det var ju jävligt smart gjort av henne, säger deltagaren Jorge Pezoa, 29, och får medhåll från Ylva Fogel, 19:
– Jag trodde att Paow skulle kasta kulan. Hon hade sagt att hon skulle det. Efteråt kände man bara ”yeah, liar”. Man åkte till Mexiko and got nothing, säger hon.

Jasmine Gustafsson, 20, som kom tvåa efter att ha förlorat mot Paulina och Eric, riktar även hon kritik mot hur finalen gick till.
– Jag hade säkert kunnat fiska till mig fler röster och sagt att jag skulle släppa kulan. Paulina gjorde ju det. Jag vet att en del var ganska giriga och valde henne efter det, säger Jasmine Gustafsson

Paulina Danielsson erkänner att hon spred lögnen om kulan bland de andra deltagarna för att vinna finalen, men menar att det var en del av spelet.
– Jag hade sagt att ”det spelar ingen roll vem jag står i final med, jag kommer att tjoffa den där kulan i backen”. Så ja, jag sa att jag skulle släppa den. Det var helt taktiskt, säger Paulina Danielsson.
Tror du att folk röstade på er på grund av det?
– Ja. En kom fram till mig kvällen innan och sa att ”alla kommer att rösta på den som kastar kulan”. Då sa jag ”Hallå, vad tror du att jag är här för?”

Men Paulina Danielssons taktik var en lögn. I finalen höll hon i kulan och delade på en halv miljon kronor med partnern Eric Hagberg. De utröstade deltagarna fick inte en enda krona.
– Jag hade aldrig kunnat kasta kulan. Jag tyckte om Eric och han var bra i sängen, så jag släppte inte den, säger Paulina.