Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paradiset

”Paradise Hotel”-deltagarna rasar mot programmet: ”Mobbnings-tv”

Foto: TV3
Foto: TV3

De är trötta på att framställas i dålig dager. Nu rasar deltagarna i TV3:s dokusåpa – mot sitt eget program.
– ”Paradise Hotel” är fan ren mobbnings-tv, säger Kian Avar, 20.

Knappt halva säsongen återstår, men redan nu har ”Paradise Hotel”-deltagarna tröttnat på att se sitt eget program.
Anledningen? De är arga över hur de framställs i tv.
– ”Paradise Hotel” är fan ren mobbnings-tv. De skiter fullständigt i hur det de visar påverkar oss. Jag mår psykiskt dåligt av att jag är med i det, säger Kian Avar, 20.

Han menar att allt roligt deltagarna gjorde i Mexiko har klippts bort – och bara material som går att vinkla negativt visas i tv.
– Vet du hur roligt vi hade? Det ska vara ett paradis, men av vad jag har sett på tv finns det fan ingenting som är kul. Folk blir mobbade, är elaka och fulla. Jag är så jävla besviken på hur det visas, säger han.
Han får medhåll från bland annat Ervin Veisz, 23:
– Man blir så jävla förbannad. Produktionen har ingen skam i kroppen. De har vinklat mig jävligt fult. Jag har respekterat dem hela vägen och så får man se på tv hur de pissar tillbaka på en och förvränger ens ord. Var har ”Paradise” sin moral? säger han.

Också Paulina ”Paow” Danielsson, 21, och Jasmine Gustafsson, 20, menar att bilden av dem i tv är skev.
– Jag är vinklad som att jag bara pratar om sex. Jag är inte arg över det, men jag gjorde ju mer än att bara ha sex, säger Paulina.
– I vissa program har jag känt mig helt felklippt. Man får ta det när man valt att vara med, men produktionen vet ju hur de ska göra för att få starka reaktioner. Ibland har jag känt att det är för mycket, säger Jasmine.
Har ni pratat med produktionen om vad ni känner?
– Nej. Då kanske de tar med ännu värre saker. Jag vet inte om de har klippt klart allt, men de kan säkert klippa in mer. De har ju material för att sabotera hela mitt liv i tjugo år framöver, säger Kian Avar.

Max Lagerbäck, presschef på TV3, håller inte med om att de visar ett ”negativt program”.
– Vi måste ju förkorta ett dygns material till 43 minuter. Man kommer naturligtvis att uppleva att 23 timmar och 17 minuter saknas, men det är ju inte det dramatiska och det roliga som klipps bort. Tvärtom, säger han.