Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paradiset

Kian lämnar landet – efter ”Paradise Hotel”

Foto: TV3
Foto: TV3

Nu får det vara nog. Efter ”Paradise Hotel” lämnar Kian Avar, 20, Sverige.
– Jag emigrerar och rensar skallen, säger han.

Han har precis åter gjort entré i årets upplaga av ”Paradise Hotel”. Men redan nästa höst planerar Kian Avar att göra sorti – från Sverige. Dokusåpadeltagaren flyttar nämligen till USA.
– Jag ska plugga vidare där. Skaffa en utbildning. Det är ju så man går långt i dagens samhälle, säger han.
Men det finns ytterligare en anledning till flytten – Kian är trött på hur näthatet och mobbningen har spritt sig i dagens Sverige.
– Sociala medier tar över hela jävla världen snart och det finns inte så många bra sidor av den där delen av internetvärlden. De sidorna jag har sett har inte varit så bra. Så jag emigrerar och rensar skallen, säger han.

Att det blir just USA beror både på att Kian har varit där flera gånger förut – och för att han är trött på Sverige.
– Det är mindre fördomar där, mer öppen syn på människor. Sverige, alltså… Jag vet fan inte vad jag ska säga om det. Jag har inga kommentarer om dagens Sverige, säger han och fortsätter:
– Om mina barn skulle behöva växa upp i ett sånt här samhälle så sticker jag på alla fyra. Jag skulle aldrig placera mitt barn i en svensk skola och vara orolig över att den ska må dåligt av all mobbning.

Kian Avar har tidigare berättat om sitt engagemang mot mobbning och att han efter ”Paradise Hotel” kommer att starta en antimobbningskampanj och resa runt på svenska skolor för att föreläsa. Nu menar dokusåpadeltagaren att han även under sin vistelse i USA vill utbilda sig för att fortsätta på det spåret.
– Jag vill jobba med ungdomar. Att kunna förhindra mobbning tror jag är ett lika viktigt jobb som att bli läkare. Man räddar liv. Det är det jag vill göra, säger han.