Paradiset

Här viker ”Paradise Hotel”-deltagarna ut sig i QX

Foto: Peter Knutson/QX
Foto: Peter Knutson/QX

Hett var det här!
I månadens nummer av tidningen QX pryds omslaget av inga mindre än Eric Hagberg, 20, och Smail Alihdozic, 24 – spritt språngande nakna.


– Det finns en tanke bakom, säger Smail.

Här är årets bästa omslag. I alla fall om ”Paradise Hotel”-fansen skulle få bestämma. I månadens upplaga av magasinet QX poserar nämligen två av deltagarna utan en tråd på kroppen.
– Alltså jag gillade det som fan. Eric var lite tveksam till att klä av sig framför kameran, men jag tyckte att det var hur nice som helst. När man stod där och skulle hålla för och fotografen bara ”det sticker ut lite pung där” så fick man styra upp det, säger Smail Alihodzic och skrattar.
Det är nämligen han och kompisen ”Snygg”-Eric Hagberg som pryder numret med sina bara kroppar. På bilden poserar killarna väldigt, väldigt nära varandra.
– Ja, det gör vi. Vi var väldigt nära varandra. Men efter ”Paradise” är man van vid det mesta, säger Smail.

Smail Alihodzic menar också att det var viktigt för honom att ställa upp på plåtningen när det var just QX som frågade.
– ”Paradise Hotel” är på många sätt väldigt sexistiskt, så jag tror att det är bra att två killar som många unga ser upp till just nu är med. Det är viktigt att påverka publiken att inse att alla får ha vilken läggning de vill. Det är guld värt att få den chansen av QX. Så det var inte bara ”shit, nu ska jag klä av mig naken”, utan det fanns en tanke bakom, säger han och fortsätter:
– Innan ”Paradise Hotel” hade jag inte en enda gayvän. Nu har jag en hel del.

Det nya numret av QX, med fler bilder på ”PH”-deltagarna och en intervju, kan du ladda ner och läsa här. Tidningen finns också ute i pappersupplaga från och med i kväll.