Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre deltagare höll på att dö under inspelningarna av ”Paradise Hotel”

Foto: TV3
Precis före olyckan spelade killarna volleyboll på stranden. Foto: TV3

I kvällens ”Paradise Hotel” på TV3 åker killarna till en strand. Men vad tittarna inte får se är att tre av dem var nära att mista sina liv i havet.
– Jag minns att jag stirrade in i det isblå vattnet och tänkte ”det här är det sista jag ser”, säger Ervin Veisz, 23.

Årets ”Paradise Hotel”-inspelningar kunde ha slutat med en dödsolycka. Under en utflykt i kvällens avsnitt besöker killarna en strand. Ervin Veisz, 23, Calle Åberg, 21, Freddie Johansson, 23, och Smail Alihodzic, 24, gick ut i havet till knähöjd medan de väntade på att spela in. Plötsligt förändras vattnet och en av dem säger att de har ”gjort Poseidon arg”.
Då kommer en stor våg som lyfter upp dem och drar ut dem i vattnet. Sedan eskalerar det. Vågorna kommer från alla håll, kalla undervattenströmmar sliter deltagarna åt varsitt håll och tvingar ner dem på bottnen. Ervin Veisz slits iväg ensam i det oroliga vattnet.
– Jag minns att jag stirrade in i det isblå vattnet och tänkte ”det här är det sista jag ser”. Mina ögon klibbade ihop av saltet. Vågorna kom från alla håll. Det var som att vara i en torktumlare. Vi var som trasdockor och snurrade runt i vattnet. Jag kände hur jag slog i bottnen, hur vågorna drog ner mig djupt. Jag fick mer och mer panik, säger han.
– Jag kämpade för mitt liv. Jag grät och spydde och skrek.

***

Samtidigt för vågorna bort Calle och Freddie mot några klippor. De fyra killarna är splittrade och vågorna håller dem isär. Ingen vet om de andra två ens lever.
– Jag såg inte Ervin. Jag minns att jag tänkte att ”han är död”. Jag ropade till Calle att han ska hjälpa mig, men då ser jag hur han börjar gråta och säger “förlåt Freddie, jag orkar inte”. Då ställde jag in mig på att ”nu dör jag”. Jag hade försökt allt jag kunde, men orkade inte mer. När Calle grät accepterade jag det. “Nu är det över”. Då kom en våg och drog ner mig igen, säger Freddie.
Ett trettiotal meter bort ligger Calle i vattnet. Han ser Freddies skräckfyllda blick, men kan inget göra. Han orkar själv inte heller mer.
– Jag såg hur Freddie la sig på rygg och gav upp. Då började jag gråta, spy, allt på en gång. Jag kämpade, men drogs ner i vattnet hela tiden. Man kunde inte andas och stranden kom bara längre bort. Vi var hjälplösa. Jag var beredd på att dö, säger Calle.

***

Ervin, som ensam kämpar i vattnet, orkar inte mer. Han ger upp. Då hör han ett skrik och plötsligt simmar Smail mot honom.
– Jag såg Ervin och tänkte ”Jag kan klara mig själv eller så kan jag försöka rädda honom, men då kanske båda två drunknar”. Men han var helt likblek, hans ögon var så rädda och han skrek på hjälp så jag försökte simma dit. Jag hade inte hjärta att lämna honom, jag sket i att jag kunde drunkna själv, säger Smail.
Smail Alihodzic ber Ervin ta tag i hans nacke, men en stor våg träffar dem. Ervin slår sina tänder i Smails bakhuvud och tappar taget.
– Jag blev snurrig och Ervin tuppade av. Det såg inte ut som att han andades längre. Jag tar tag i hans hand, slänger upp honom på min rygg och skriker med mina sista krafter att han måste hålla tag i mig, säger Smail.

***

När de efter trettio minuters kämpande kommer i land svimmar Ervin. Han kräks vatten och tror att alla är döda. När han vaknar ligger Freddie Johansson bredvid honom och gråter. Han och Calle slogs mot klipporna när deltagaren Jorge Pezoa, 29, lyckades få tag i dem och dra upp dem.
– Så fort jag lyckades ta mig in lite så vattnet kom i knähöjd föll jag ihop. Jag var nästan medvetslös och låg mot ett par klippor och slog bakhuvudet mot dem i takt med vågorna. Man var livrädd. Helt jävla tagen, säger Calle.
På stranden försökte produktionen dra in deltagarna, som sedan fördes därifrån för att träffa psykologer och läkare. Flera av deltagarna menar att de hade ”änglavakt”.
– Det kunde lika gärna ha varit en som inte kom tillbaka till hotellet, säger Smail.

***

Produktionen ville, enligt TV3, även avbryta inspelningarna men killarna ville tänka på något annat och bad om att fortsätta filma på kvällen. I dag har flera av dem fortfarande problem med att sova och känner obehag och skräck inför vatten.
Sedan olyckan har Ervin Veisz valt att skaffa en ny tatuering. Till sin hjälte.
– Vi höll på att drunkna. Hade inte Smail varit i vattnet hade jag varit död nu. Jag är klen och spinkig, det hade inte funnits en chans att jag hade klarat mig själv. Jag hade drunknat där och då. Men Smails kondition och styrka var det som räddade oss båda. Han var hjälten. Hade jag kunnat hade han fått en miljon av mig, men jag gjorde en tatuering för att hedra honom. Jag älskar honom. Jag är skyldig honom mitt liv, säger han.

Foto: Ervin Veisz
Foto: Ervin Veisz