Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Paradiset

Joakim Köhler: ”Han stack med min tjej och 10 000 kronor”

Foto: Susanna Forsell/Expressen
Foto: Susanna Forsell/Expressen

I veckan gjorde Joakim Köhler comeback i ”Paradise Hotel”. Med en önskan: Att köra ut ”Snygg”-Eric Hagberg från hotellet. Nu berättar han varför: 
– Eric påminner mig om en kompis som stack med min tjej och 10 000 kronor, säger Joakim.

Han är tillbaka. I måndagens ”Paradise Hotel” kom Joakim Köhler, 25, som röstades ut första veckan, tillbaka in i programmet. Med en uppgift som voodoopräst försökte han direkt att köra ut sin ärkerival Eric Hagberg, 20.
– Jag har jättesvårt för Eric. Jag ogillar och har problem med honom, säger Joakim Köhler.

Och det finns en anledning. När Joakim Köhler var 18 år blev han brutalt sviken av en av sina bästa vänner – en vän som ser ut precis som Eric Hagberg.
– Jag hade varit bortrest och när jag kom hem ringde min flickvän till mig och sa att hon hade träffat en av mina polare. Att hon var kär i honom och älskade honom, säger Joakim Köhler.

Men ex-flickvännen ville inte säga vem hon träffat. Det fick Joakim reda på ryktesvägen efter att paret hade varit tillsammans i två och ett halvt år.
– Det värsta av allt var att när jag mådde dåligt efter det där telefonsamtalet, så var han den som kom hem till mig för att trösta mig. Han var en av mina bästa vänner, säger han.

Dessutom blåste kompisen Joakim Köhler inte bara på tjejen, utan även på 10 000 kronor.
– Jag lånade ut pengar för att vi skulle köpa utrustning för att starta ett paintballag. De pengarna har jag fortfarande inte sett röken av, säger han.

I programmet får tittarna se hur han lägger en voodooförbannelse över Eric och samtidigt upprepar mantrat ”Jag tycker inte om dig” för sig själv, om och om igen.
– Eric och han påminner om varandra utseendemässigt och har exakt samma personlighet. Till 99%, säger Joakim Köhler.

”Paradise Hotel” handlar mycket om tillit. Är det svårt för dig efter det här?
– Nej, jag har inställningen att jag alltid litar på människor tills det att de har bevisat motsatsen. Jag blir hellre sårad för att ha försökt än att inte ha försökt och missat något.

Kan du allt om ”Paradise Hotel”? Tävla med Expressen och vinn en resa till Mexiko! Klicka här.