Paradiset

”Paradise Hotel”-deltagarna röker 10 000 cigg – på tre veckor

Foto: TV3 Play
Foto: TV3 Play

10 000. Så många cigaretter röker ”Paradise Hotel”-deltagarna inne på lyxhotellet i Mexiko – på tre veckor.

– Det finns typ inget annat att göra, säger Jasmine Gustafsson, 20.

Puff puff puff.
I årets säsong av ”Paradise Hotel” är det sällsynt att se en deltagare utan en cigarett i munnen. Så pass sällsynt att TV3:s eftersnacksprogram ”Studio Paradise” nu redovisar hur mycket deltagarna egentligen röker inne på hotellet.
Siffran? 10 000 cigg för tio deltagare – på tre veckor. Det innebär nästan 48 cigg (mer än två paket) om dagen per person.
– Det är helt sinnessjukt. Vi rökte så jävla mycket. Om jag satt och pratade med typ Kian så hade han alltid en cigg i munnen samtidigt som han hade nästa redo i handen, säger Jasmine Gustafsson.

Jasmine, som rökte även före ”Paradise Hotel”, menar att det fanns två huvudanledningar till högkonsumtionen: Att det inte fanns något annat att göra och att deltagarnas cigarettlager aldrig sinade.
– Det kom in en låda med cigg varje dag. Det fanns alltid cigg. Vi började typ hosta i början, för alla rökte mer än hemma. Hemma orkar man ju inte gå och köpa hela tiden, säger hon.

Smail Alihodzic, 23, var en av dem som var snabbast till cigglådan varje dag. Något han ångrar i dag.
– Jag rökte nog mest av alla där inne. De kallade mig för skorstenen för att jag rökte tre paket om dagen. Nu i efterhand tycker jag att det är äckligt, i varje scen man ser mig på tv så har jag en cigg i munnen, säger han.

En av deltagarna i förra årets upplaga av dokusåpan, Samir Badran, berättar att deltagarnas nikotinkonsumtion var lika stor även då.
– Jag rökte fyra paket om dagen där inne. Det var helt jävla sinnessjukt. Personalen kastar in cigg på oss, man får hur mycket cigg som helst. Så det är inte konstigt att vi röker så mycket. Det är katastrof, säger han i TV3 Play:s ”Studio Paradise”.

Ann-Therese Einarsson, styrelseordförande för A non smoking generation, upprörs när hon hör talas om mängden cigaretter som röks inne på hotellet.
– Det är fruktansvärt mycket. De som proppar i sig ett paket om dagen brukar man kalla för storrökare. Men två paket… Det är extremt. Och oroväckande. Det är väldigt självdestruktivt att röka så mycket, säger hon.

Hon oroar sig också för att rökningen i ”Paradise Hotel” ska få effekter på de unga tittarna som följer dokusåpan.
– Deltagarna blir förebilder för en del ungdomar och det är tråkigt att de glorifierar destruktiva beteenden. Cigaretter dödar varannan konsument och de andra blir sjuka och får skador av rökningen, säger hon.

Max Lagerbäck, presschef för TV3, bekräftar att ”Paradise Hotel”-deltagarna får cigaretter av produktionen på plats i Mexiko.
– Cigaretterna begränsas inte. De får röka så mycket de vill, säger han.
Ser ni någon problematik i det med tanke på att många tittare är väldigt unga?
– Ja, det är jävligt dumt att röka. Rökning dödar. Men eftersom det finns deltagare som väljer att röka så handlar det här om att de ska slippa släpa med sig 47 limpor till Mexiko. ”Paradise Hotel” är inget rehabiliteringsprogram.