Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så mycket kostar en ”Paradise Hotel”-deltagare

Foto: Stella Pictures / Privat / TV3
Foto: Stella Pictures / Privat / TV3

Har du 12 000 kronor över?
Då kan du boka en ”Paradise Hotel”-deltagare för en kväll.

– Men vissa deltagare är inte värda någonting, säger barturné-managern Sam Doorali.

”Paketpris för två deltagare tidigt på hösten kan ligga mellan 12-13 000 kronor medan det på senhösten kan gå upp till 20 000 kronor. Vill man ha fler deltagare blir det billigare för priset per deltagare.”

Förra veckan publicerade en nattklubbschef för en bar i Stockholm ett mejl från Sam Doorali, manager och ansvarig för barturnén med Saga Scott, Kian Avar, Ylva Fogel och Eric Hagberg, på Facebook. I mejlet erbjuds nattklubbschefen att boka ”Paradise Hotel”-deltagarna till priserna som anges.
– Jag vill inte kommentera några summor eller gå ut med några siffror. Ingen överenskommelse ser ut som den andra. Allt beror på när på hösten de bokas, hur lång resan är och så vidare, säger Sam Doorali till Expressen och fortsätter:
– Men jag kan säga att deltagarna kostar mer för varje vecka de syns på tv.

En person med god insyn säger att det finns prisskillnader även mellan specifika deltagare, vilket Sam Doorali bekräftar. Priset sätts efter deras popularitet på bloggar och Instagram.
– Saga, Eric och Kian är värda tre, fyra gånger mer än andra deltagare. Det är bara några som drar folk. Vissa deltagare inte värda någonting, säger han.

Managern ser också en stigande trend i intresset för dokusåpadeltagarna.
– Det är inte lika svårt att sälja in ”PH” som det var för sex, sju år sedan. Folk ser inte deltagarna som idioter längre, utan som en bra affärsmöjlighet eftersom de blir så stora på sociala medier. Det har bara gått två veckor, men jag tror att i november så kommer vissa av dem att vara Sveriges mest kända människor, säger Sam Doorali.

På barturnéns premiärkväll i Hudiksvall förra veckan blev Saga Scott biten i ansiktet av en kvinna och Eric Hagberg tvingades ta emot skamliga förslag där gäster ville ”slicka hans mage”. Trots det menar Sam Doorali att säkerheten är prio ett under turnéerna.
– Men det skiljer sig mellan klubbarna. Ibland har vi en vakt som hänger efter deltagarna hela kvällen, ibland kommer vi överens om en summa som ska erhållas om någon deltagare skadas. Men jag hade aldrig skickat i väg dem om säkerheten inte utlovas. De är ju redan så kända att de får ta med sig ombyteströjor till klubbarna för att folk drar sönder deras t-shirts.

Hur länge håller en ”PH”-deltagare?
– Programmet håller på till december, sedan håller sig kanske hajpen till februari eller mars nästa år. Sedan kommer de svalna. De mindre populära deltagarna kommer att vara döda redan vid säsongens slut.

Saga Scott berättar att hon redan nu har bargig bokade nästan alla helger i höst.
– Jag tjänar bra på turnén. Jag skulle inte tycka att det var värt att åka land och rike runt för en dålig summa, säger hon.
På turnén får deltagarna betalt hotell, resa, mat och dryck samt en överenskommen summa – för att festa på en utvald klubb i fyra timmar.
– Det är som en betald weekendsemester, men man klarar sig inte på bargigen. Jag gör det dels för att stanna kvar i rampljuset, dels för att det är kul att träffa folk. Man får jättefina komplimanger, säger Eric Hagberg.