Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Paradiset

Jokern Chris Olsson: ”Kommer få mycket rasistkommentarer”

Foto: TV3
Foto: TV3

Han skulle göra allt för att vinna ”Paradise Hotel”. Men den nya jokern är också inställd på att få ta mycket hat för sin medverkan.
– Jag är beredd på rasistiska kommentarer, säger Chris Olsson, 26. 

Han är med för att synas och för att provocera. I kväll gör deltagaren Chris Olsson entré i ”Paradise Hotel”.
– Jag vill inte bli ihågkommen som en torr kille. Jag säger vad jag tänker och tycker att det är kul att se hur människor reagerar på det. Jag vill inte smälta in eller vara anonym. Söker man till ”PH” och vill smälta in kan man lika gärna vara med i ”Farmen”, typ.
Chris Olsson skrattar och fortsätter:
– Jag sökte inte till ”Paradise” för att få vänner. Jag är där enbart för pengarna. Att dra dit och bara flyta med var inget alternativ, utan jag gör allt för att vinna.

Men Chris Olsson har inte alltid varit lika utåtriktad och stark. Tvärtom. Från att han var fem år tills det att han gick i åttan blev han svårt mobbad och påhoppen handlade alltid om samma sak: Hans utseende.
– Vi asiater är ett väldigt utsatt folkslag. I Sverige är vi typ mitt emellan svenskar och invandrare. Jag blir fortfarande utsatt för mitt utseende, men jag kan ta det mer nu. Jag har munnen med mig och är verbal. Man lär sig att stå på sig som människa, att man måste bli stark fast folk vill dra ner en, säger han.

I ”Paradise Hotel” är han beredd på att mer hat kommer att komma.
– I och med att jag är den första asiaten i ”Paradise” så känner jag att jag kommer få så mycket skit. Mycket rasistkommentarer. Men jag försöker göra narr av mig själv i tv redan, så har jag redan dragit det kortet liksom.
Hur menar du?
– Jag skojar mycket om att jag är kines. Så slipper folk liksom skriva det till mig på nätet sen. Det är alltid lättast att skämta om det själv. När jag var liten blev jag alltid så ledsen när folk kallade mig kines, nu för tiden försöker jag skämta bort det. Om folk vill säga sådana saker till mig hjälper det att skratta. Då är det inte lika kul för dem längre, säger Chris.

Inför kvällen har han öppnat upp sitt Instagramkonto. Han är beredd.
– All uppmärksamhet är som eld. Ju mer kommentarer folk ska skriva om mitt utseende, ju större blir jag. Jag är förberedd på rasistiska kommentarer. Annars hade jag inte gett mig på detta, säger han och fortsätter:
– All mobbning har gjort mig väldigt stark. Det är därför jag står på mig med mina åsikter nu. Jag fick lära mig den hårda vägen.

Om Chris:
Namn: Chris Olsson
Bor: Malmö
Ålder: 26 år
Gör: Avdelningschef
Civilstatus: Singel sedan ett år tillbaka
Beskriver sig själv som: ”En social utstickare som vill ha kul. Jag simmar hellre mot strömmen än rinner med den som alla andra döda fiskar.”
Aktuell: Joker i ”Paradise Hotel”