Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Alex Olwan

Land Rover har växtvärk

Enligt en rapport publicerad i Automotive News Europe har Land Rover drabbats av ett trevligt problem: De hinner inte bygga bilar tillräckligt snabbt. Väntetiden på helt nya Range Rover Sport är nio månader, medan väntetiden på storebror Range Rover är ett halvår.
I Kina är modellen så populär att kunder är beredda att betala över en halv miljon kronor extra bara för att komma före i kön. Land Rover har inga möjligheter att öka produktionen; fabriken i Solihull utanför Birmingham är redan igång 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.
Här tillverkas Range Rover, range Rover Sport, Discovery och Defender. Även om Land Rover skulle lyckas öka produktionstakten finns ytterligare en flaskhals. Motorerna, byggda av Ford, är också en bristvara.

Trevligt för Land Rover alltså. Men det är inte fullt lika roligt med en gammal Range Rover från 1997. Nyförvärvet gjordes i helgen, och problemen hopar sig. Missa inte vår kommande podcast på torsdag där vi snackar om den gamla lyxbilen! Vill du lyssna på tidigare avsnitt hittar du dem HÄR.