Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Magnus Nyströms blogg

Alldeles för impotent

 • * Då var det dags att göra bloggcomeback. Tänkte köra en Stanley Cup-final blogg och börjar min resa hemma i soffan i Stockholm mitt i natten för att under finalspelet åka över till USA och bevaka dramatiken på plats.
 • Första finalmatchen samlar jag snabba intryck i punktform och jag lovar olika typer av inslag – och naturligtvis något nytt varje dag – under de närmaste två veckorna.
 • Let´s rock:
 • * Det blev seger för Kings i första finalmatchen, i en tillställning där båda lagen skapade tillräckligt många chanser för att vinna. Men Rangers var alldeles för impotent offensivt i sista perioden. Låg under 0-11 i skott och 2-15 långt in i tredje perioden. Till sist blev det 3-20. Sista minuten var helvild med suveräna målchanser för både Jeff Carter och Carl Hagelin. Sedan avgjordes matchen snabbt i sudden death, då Justin Williams avgjorde med sitt 3-2 bara drygt fem minuter in i förlängningen efter att Henrik Lundqvists lämnats övergiven efter misstag av Dan Girardi.
 • * På tal om Carl Hagelin, Han är en av världens snabbaste hockeyspelare (kanske snabbast av alla) och det visade han när han gjorde 2-0. Hagelin var en av de piggaste spelarna i Rangers från start och jag gillade hur han backcheckade och var ”närgången” med klubban i duell med Drew Doughty, så Doughty blev rasande på den snabbe svensken.
 • * Drew Doughty orsakade Rangers första mål. Kings Kung på blålinjen – ja, jag vill påstå att detta är världens bäste back – matchas med rätta drygt halva matcherna av LA och kan förstås leda sitt lag till Stanley Cup-seger. Men en viktig del av  Rangers matchplan måste vara att stressa en trött och modig (ibland övermodig) Doughty.
 • * World Cup i september 2016 med alla matcher i Toronto
 • Ingen dålig resa – det var min första tanke.
 • Och varje gång vi får se alla världens bästa landslag mot varandra är naturligtvis en höjdare.
 • Bara inte inte NHL och NHLPA nobbar nästa OS.
 • Precis som jag twittrade under natten: det vore oerhört korkat att lämna världens bästa skyltfönster.
 • * Varje gång Kings #33 Willie Mitchell har pucken så tänker jag på Marty McSorley.
 • * Läser och hör mycket om att Henrik Lundqvist bär sitt New York Rangers och att han måste spela sin absolut bösta hockey om Rangers ska vinna,
 • So what?
 • Inget nytt för Kungen,
 • Så har det varit under alla Lundqvist år i New York.
 • * Drew Doughty, som jag föll pladask för redan under OS i Vancouver, då han inte var myndig men nästan bäst av alla, tog revansch för sin miss i första perioden då han gjorde ett oerhört tjusigt solomål till 2-2.
 • Vi kan nog redan nu vara säkra på att Conn Smythe Trophy kommer delas ut till Lundqvist eller Doughty.
 • * Kings tacklade mest – men det var Anton Strålman som tacklade bäst, då han fick in en riktig pärla på Kyle Clifford i andra perioden. Strålman måste vara den överlägset mest underskattade hockeyspelaren från Sverige,
 • * Rangers måste matcha Kings fysik om det ska bli Stanley Cup-parad på Broadway framöver.
 • Om Kings får dominera närkampspelet, då blir det en kort finalserie.
 • * Brad Richards, Martin St Louis och Rick Nash får aldrig vara fripassagerare, utan måste vara ledande spelare i Rangers.
 • * Vad tänker John Tortorella nu?
 • * Vi andra kan i alla fall tänka att Tortorella är en överskattad coach med en utdöende ledarstil.