Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alldeles för impotent

 • * Då var det dags att göra bloggcomeback. Tänkte köra en Stanley Cup-final blogg och börjar min resa hemma i soffan i Stockholm mitt i natten för att under finalspelet åka över till USA och bevaka dramatiken på plats.
 • Första finalmatchen samlar jag snabba intryck i punktform och jag lovar olika typer av inslag – och naturligtvis något nytt varje dag – under de närmaste två veckorna.
 • Let´s rock:
 • * Det blev seger för Kings i första finalmatchen, i en tillställning där båda lagen skapade tillräckligt många chanser för att vinna. Men Rangers var alldeles för impotent offensivt i sista perioden. Låg under 0-11 i skott och 2-15 långt in i tredje perioden. Till sist blev det 3-20. Sista minuten var helvild med suveräna målchanser för både Jeff Carter och Carl Hagelin. Sedan avgjordes matchen snabbt i sudden death, då Justin Williams avgjorde med sitt 3-2 bara drygt fem minuter in i förlängningen efter att Henrik Lundqvists lämnats övergiven efter misstag av Dan Girardi.
 • * På tal om Carl Hagelin, Han är en av världens snabbaste hockeyspelare (kanske snabbast av alla) och det visade han när han gjorde 2-0. Hagelin var en av de piggaste spelarna i Rangers från start och jag gillade hur han backcheckade och var ”närgången” med klubban i duell med Drew Doughty, så Doughty blev rasande på den snabbe svensken.
 • * Drew Doughty orsakade Rangers första mål. Kings Kung på blålinjen – ja, jag vill påstå att detta är världens bäste back – matchas med rätta drygt halva matcherna av LA och kan förstås leda sitt lag till Stanley Cup-seger. Men en viktig del av  Rangers matchplan måste vara att stressa en trött och modig (ibland övermodig) Doughty.
 • * World Cup i september 2016 med alla matcher i Toronto
 • Ingen dålig resa – det var min första tanke.
 • Och varje gång vi får se alla världens bästa landslag mot varandra är naturligtvis en höjdare.
 • Bara inte inte NHL och NHLPA nobbar nästa OS.
 • Precis som jag twittrade under natten: det vore oerhört korkat att lämna världens bästa skyltfönster.
 • * Varje gång Kings #33 Willie Mitchell har pucken så tänker jag på Marty McSorley.
 • * Läser och hör mycket om att Henrik Lundqvist bär sitt New York Rangers och att han måste spela sin absolut bösta hockey om Rangers ska vinna,
 • So what?
 • Inget nytt för Kungen,
 • Så har det varit under alla Lundqvist år i New York.
 • * Drew Doughty, som jag föll pladask för redan under OS i Vancouver, då han inte var myndig men nästan bäst av alla, tog revansch för sin miss i första perioden då han gjorde ett oerhört tjusigt solomål till 2-2.
 • Vi kan nog redan nu vara säkra på att Conn Smythe Trophy kommer delas ut till Lundqvist eller Doughty.
 • * Kings tacklade mest – men det var Anton Strålman som tacklade bäst, då han fick in en riktig pärla på Kyle Clifford i andra perioden. Strålman måste vara den överlägset mest underskattade hockeyspelaren från Sverige,
 • * Rangers måste matcha Kings fysik om det ska bli Stanley Cup-parad på Broadway framöver.
 • Om Kings får dominera närkampspelet, då blir det en kort finalserie.
 • * Brad Richards, Martin St Louis och Rick Nash får aldrig vara fripassagerare, utan måste vara ledande spelare i Rangers.
 • * Vad tänker John Tortorella nu?
 • * Vi andra kan i alla fall tänka att Tortorella är en överskattad coach med en utdöende ledarstil.