Magnus Nyströms blogg

Supertalangen som INTE gillar Leksand

I dag får ni lära känna Christian Djoos i min serie inför SHL-premiären.
I dag måste ni också rusa ut och köpa vårt Hockeymagasin. Det vill ni inte missa.
Unge herr Djoos är med i den vanliga papperstidningen.
Jag frågade förstås också:
– Hur ofta har du fått höra att du är en bättre skridskoåkare än pappa Pär var?
– Hehe, ofta. Men han var mer offensiv.
– Där kan du bli bättre?
– Jag var mer offensiv i J 20, men i A-laget har jag som sagt tänkt på defensiven först och främst. Sen har jag alltid haft bra tränare som lärt oss tidigt att ta ansvar. Sen är jag ju back, jag ska sköta defensiven först.
Förutom att hylla pappa, som var Christians förste tränare, så hyllade också den här unge talangen sin lagkompis Ryan Gunderson, som blev lite ”pappa” år Djoos i fjol.
– Vad är tuffaste omställningen från J 20?
– Alla är starkare, snabbare, smartare. Det smäller mer än i J 20 och det går väldigt mycket snabbare där ute.
Debuten gjorde Djoos redan guldsäsongen 2011/12, då han fick spela sista grundseriematchen.
– Det var mot Timrå, vi låg under med 1-4 tror jag, men vände och vann. Det var mäktigt. Sedan var jag på turnering med U 18-landslaget när det blev guld. Men jag tänkte: min tid kommer.
Djoos ser lite särskilt fram emot att möta Leksand.
– Hela släkten är från Orsa-trakten och både pappa och min farbror har spelat i Mora och har Mora-hjärta. Så nej, jag gillar inte Leksand. Det har jag med mig i blodet, haha. Men visst, det är coolt att Leksand är tillbaka. Det är ett klassiskt lag.