Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Magnus Nyströms blogg

Sedinarna, Frida Wallberg och vilka som vinner Stanley Cup

* Gunnar Nordström träffade legendariske coachen Scotty Bowman häromdagen och Bowman bjöd på en fin hyllning av Henrik och Daniel Sedin. Bowman sa:
– Sedinarna har inte fått den uppskattning de förtjänar här i Nordamerika, vilket jag alltid tyckt ha varit tråkigt. De är två fantastiskt talangfulla spelare, som är en njutning att se i aktion på isen.
– Därför blev jag så glad när de nu ledde Sverige till ett VM-guld på hemmaplan. De fick visa alla belackare hur bra de är.
* Som Mattias Ek nyligen skrev på twitter, under silly season är Darren Hayder alltid på väg till Sverige, men till sist blir han kvar i Nordamerika i alla fall.
Nu är 33-åringen på väg hit igen.
Örebro ligger på hårt för att värva en spelare som spelat över 700 AHL-matcher och snittat mer än en poäng per match, vunnit poängligan i AHL-slutspelet tre gånger och även spelat en del i NHL med Nashville, Atlanta och Colorado.
Hoppas Hayder äntligen ”vågar” sig hit.
Kanadensaren skulle förstås göra nykomlingen Örebro bättre.
* Hockey är min favoritsport. Men sommartid har jag även tid att skriva om andra sporter jag håller väldigt högt, som boxning, missa inte att läsa om den här stjärnan – läs här.
* Färjestad har gjort klart med 28-årige kanadensiske backen Shawn Belle är klar för Färjestad. ”Bara” 20 NHL-matcher på meritlistan och han kommer senast från Adler Mannheim i tyska ligan. En tuff, fysisk back, vars ankomst till Karlstad betyder att vi med största sannolikt får se Jonas Frögren i Leksand nästa säsong.
Det blir spännande att se Belle i Färjestad och jag tror bara at svenska hockey kommer att må bra av att vi får hit lite fler nordamerikaner.
Frögren blir en av Leksands viktigaste spelare.
Leksand blir definitivt bättre med den här Sheriffen på blålinjen.
* Chicago-Boston blir en riktig klassiker.
Första Original six-finalen sedan Rangers-Montreal 1979.
Vilka som vinner Stanley Cup-finalen 2013?
Jag tror på Boston – som tar hem det här i sex matcher.