Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magnus Nyströms blogg

99 Bäckström blir 69 Bäckström

Forna Sovjetunionen var världsmästare på byråkrati, men nuvarande Ryssland ligger inte så långt efter. Även om man kan starta en KHL-liga med lag i såväl Prag som Bratislava och även om man plötsligt har en fotbollsliga med några av svensk fotbolls största spelare, så är det fortfarande vissa situationer som kan bli väldigt besvärliga. Som att byta nummer på sin tröja. Nicklas Bäckström ville inte ha nummer 99 i Dynamo Moskva, vilket han också påpekade inför sin KHL-debut. Men han har fortfarande 99. KHL har krånglat trots personliga besök av delegation från Dynamo Moskva. Men sista budet är att Bäckström är lovad att få byta nummer efter landslagsuppehållet. Då ska tillstånds finnas. Underskrifter vara korrekta och alla gamla stämplar sitta där de ska. Ingen nation älskar gamla tidens stämplar som Ryssland. Nåja, snart slipper Bäckström nummer 99 och efter Karjala Cup blir han nummer 69 Nicklas Bäckström.