Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
NYHETSBLOGGEN

Vi vill ha Sveriges bästa journalister

NYF - 2
Expressens nyförvärv senaste månaden: Alex Schulman (fr Aftonbladet), Clara Lidström (bloggstjärna), Magnus Falkehed (fr Dagens Nyheter), Frida Stranne (USA-forskare), Johan Hakelius (fr Aftonbladet), Nisha Besara (tidigare Aftonbladet)

Under årets presidentvalkampanj noterar jag att mer objektiva CNN kommit tillbaka och i majoriteten av mätningarna gått om Fox News. Glädjande inte bara för att Expressen samarbetar med CNN – utan även för att rakare nyhetsrapportering vinner framgång i tittare och läsare.
Mona Sahlin avgick i veckan som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism efter Expressens avslöjanden om det falska intyg hon skrev åt sin livvakt som nu blivit ett polisärende. Eftersom Sahlin redan 1995 stoppats som S-ledare och statsminister efter att Expressen avslöjat hennes kontokortsskandal väcks naturligt en debatt om Expressen granskar Socialdemokraterna extra hårt.
Ett svar på det heter Christian Holmén, vår grävchef jobbade med Sahlin-avslöjandet, fick Guldspaden för undersökande journalistik 2013 genom ”Järnrörsskadalen” som fällde SD-topparna och priset även 2008 för nyheterna som ledde till att alliansministern Maria Borelius (M) avgick.
MP saknas i de prisvinnande granskningarna, men ingen som såg förstasidan med K-G BERGSTRÖM: VILKEN PLANET ÄR FRIDOLIN PÅ? kan väl säga att just de – eller just han – kommer undan.

Nyfv - 3
Nyförvärv 2015: Magda Gad (fr Café), Josephine Freje (fr SVT), Federico Moreno (fr Sydsvenskan). Tidigare kom även Daniel Olsson från GP. Samtliga prisvinnare.

Samma dag som det senaste Mona Sahlin-avslöjandet skrev Nisha Besara sin första kolumn i Expressen. Hon har tidigare varit talskrivare åt Göran Persson, ledarskribent på Aftonbladet och nämndes som en kandidat till att bli kulturminister i Stefan Löfvens regering. ”Jag skriver i Expressen för att de frågade mig först, helt enkelt”, sa hon i en kommentar. Dagen efter presenterade vi Torbjörn Nilsson från Fokus som ny politikskribent, han har bland annat utsetts till ”Årets journalist”, precis som Magda Gad som kom till oss i fjol.

tobbe
Torbjörn Nilsson, senaste nyförvärvet.

Vi vill ha Sveriges bästa medarbetare på Expressens nyhetsredaktion. Vår agenda är att vara ledande i rapporteringen, ha berättande som berör och gärna utmana dig med nya perspektiv. Opinionssiffrorna, de får partierna bekymra sig om.