Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
NYHETSBLOGGEN

Almedalen som ett OS – för svensk inrikespolitik

Hejhej

Fler än 80 timmar live i Expressen TV på en vecka.
36 sidors specialtidning utdelad varje dag i 15 000 ex med analyser av talen mixat med nattens vimmel.
Geting, blåsorkester och gratis korv som vickning varje kväll i Expressens valstuga.
För Expressen är Almedalen som ett OS – för svensk inrikespolitik.
Det sticker så klart i ögonen att företag, enligt branschtidningen Resumé, är redo att betala 100 000 kronor för att hyra ett hus till sina minglare under en vecka – mångfalden i Almedalen känns otroligt långt ifrån den migration och integration som varit huvudämne i många diskussioner – men det är positivt att politikerna väntar med semestern för att i åtta dagar verkligen diskutera sakfrågor och lösningar inför publik på plats, i tv, radio och tidningar.
Efter att ha följt nästan 100 arrangemang, dueller och utfrågningar på Expressens valscen kan jag avfärda myten om om att politiker bara käbblar. Tvärtom har det varit ideologi allt ifrån Gudrun Schyman, Fi, till Mattias Karlsson, SD, som duellerat eller pressats av Expressens utfrågare Niklas Svensson, Hanna Jakobson och Rebecka Martikainen. Egentligen kokade det bara över en gång, i en debatt om jämställdhet på arbetsmarknaden där Veronica Palm, S, och Annicka Engblom, M, nog egentligen var överens om mycket.
– Varför är du så arg, undrade Veronica Palm till slut.
– Kanske för att det är så himla varmt i dag, erkände Annicka Engblom.