Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så avslöjade studenterna nätverket med ”sugardating”

JMK

Amanda Karlsson är i dag på Expressens löpsedel där hon tillsammans med Ellen Pan avslöjar rika män som köper sex med bland annat lyxpresenter.
– Vi tyckte att ”sugardating” är ett intressant fenomen som man inte vet så mycket om. Själva avslöjandet tycker jag mer är att det är till synes vanliga människor som håller på med det här, säger Amanda Karlsson, journaliststuderande.
Ellen Pan, också hon på JMK, tillägger:
– Vi ville förstå varför männen gör så här, men också hur de yngre kvinnorna resonerar. Det här är dejting i gråzonerna och vi ville väcka en debatt kring var gränsen går. Samtidigt vill vi peka på otydligheter i lagen som gör det svårt att bedöma ”sugardating” rent juridiskt.
Båda påpekar att hemsidan, där kontakter knyts, har förhållningsregler som inte levs upp till.
– Vi är glada att de här superbegåvade journaliststudenterna ofta vill samarbeta med Expressen, säger grävchefen Christian Holmén.
– Inom kort har vi ytterligare ett avslöjande på gång som JMK-studenter ligger bakom. Också där har studenterna wallraffat, använt falska identiteter som för att kunna skildra sånt som vi annars inte skulle få se, säger Expressens grävchef.
Amanda Karlsson berättar om wallraffet som publiceras på Expressen.se i dag:
– Inför och efter det första mötet var det lite nervöst och obehagligt, men det gick ganska snabbt över. Efter att ha varit medlemmar på sidan ett par dagar var det som om man blev van vid jargongen.
Amandas kollega Ellen Pan:
– Självklart var det lite nervöst när jag skulle träffa ”Johan” men allra mest kändes det obehagligt att hans fru och barn satt hemma helt ovetande.
Tidigare har Expressen bland annat publicerat en granskning där JMK-studenterna Emma Hjortman och Marili Persson synade svarttaxibranschen.