Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
NYHETSBLOGGEN

Medan du jobbade – sju texter att inte missa (vecka 13)

Veckans måsteläsningar:

1. Jens Mikkelsen, Federico Moreno och Hussein El-alawi om drömmar och verklighet i @sydsvenskan som nådde fram till berättelsen bakom den omdiskuterade nyhetshändelsen.

2. Martin Gelin i Dagens Nyheter om en ”cool mormor” som är storfavorit att bli president – men riskerar att förlora en match ”mellan Washington och vanligt folk”. Men är ”Girl’s just wanna have fun ”vagt feministisk?

3. Carl Fridh Kleberg reder ut Jemen i ett blogginlägg som ger skäl för namnet Världskollen.

4. Emanuel Sidea lämnar oss lite väl i händerna på Bo Anderssons egen framgångsberättelse, men den är intressant ändå, som en auktoriserad biografi närmast – till Lotta Härdelins bilder.

5. Sveriges Radios Randi Mossige-Norheim låter alla komma till tals och oss att förstå lite mer om Facebookinläggen, ryktena och hämnden  i Perstorp.

6. ”Jag känner att Tomas vill vila”. Många texter om Tomas Tranströmer. Kassem Hamadé om sista mötet med en vän.

7. Niklas Strömberg om e-handel. Vore högklassigt i @dagensindustri eller @SvDNaringsliv men det är Svensk Bokhandel som granskar Adlibris.