Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
NYHETSBLOGGEN

När svenska folket behöver få veta

Nicke
Expressens Niklas Svensson i en av sina många intervjuer med Sveriges ministrar och partiledare. Vid detta tillfälle ovan ej om Reinfeldts kärleksliv dock.

”…då var tanken att om jag pratar med Expressen så vet alla vad som har hänt”, sa Anders Borg i Skavlan i går kväll.
Borg talade om sin skilsmässa och varför han ringt upp vår reporter Niklas Svensson för att berätta om relationen med förra Army of Lovers-sångerskan Dominika Peczynski.
Några veckor senare valde Fredrik Reinfeldt att för samma reporter berätta om sitt nya förhållande med Roberta Ahlenius, som under många år var hans närmaste medarbetare.
Det är självklart roligt att både den förre finansministern och den förre statsministern ser just oss på Expressen som den primära nyhetsförmedlaren till svenska folket. Kanske på grund av att vi sedan förra året är Sveriges största betalda kvällstidning och har tagit oss upp från 20 till sisådär 40 procent av mobilmarknaden – men nog ännu mer på grund av att det är oss, och oftast Niklas Svensson, som de träffat på under åren vid makten.
Samtidigt som Skavlan sändes på SVT i går kväll landade Niklas Svensson från EU-toppmötet med Stefan Löfven i Bryssel. Nästa vecka är han och fotografen Sven Lindwall med statsministern till Kina.
Det är genom att vara ute och göra jobbet som Expressens reportrar får fram nyheterna. De kan vara av stort samhällsintresse som avslöjandet i mellandagarna att det inte blev något extraval – eller inte viktiga alls men riktiga snackisar, som den om Borg och Army of Lovers-Dominika.
Just de kontrasterna är väldigt mycket Expressen – och Niklas Svensson.