Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Del 63. ”Jag är inte blond och blåögd, men jag är svensk!”

sagal

GT-kulturen minns stolt – del 63:

”Många somaliska ordspråk refererar till djur och mamma direktöversatte ett och sa typ ‘Även om du blåser och blåser i en död fågel kommer den aldrig att flyga’, Hon ville få fram att vi måste lära oss att stå på egna ben”, berättar Sagal Aden Hussein, en av 150 personer intervjuade i GT-kulturens serie ”Hela världen finns i Göteborg”. Och det har Sagal och hennes syskon gjort. Själv är Hjälllbo-tjejen med i 60-kilosklassen i svenska landslagets elitgrupp för damer i boxning och nästa år siktar hon på att börja läsa till läkare.

I Helena Bäckheds intervju för ett år sedan berättar Sagal bland annat hur det kändes att åka tillbaka till Somalia för att hälsa på. Läs den här.