Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Del 59. Fick tillbaka sitt efternamn efter 2 600 år

nub

GT-kulturen minns stolt – del 59:

Allt fler svenskar byter namn. År 2012 bytte 8 000 personer namn i Sverige. Men varför byter man? Och hur påverkar ett namnbyte människors liv och uppfattning om sig själva? Om det handlade en serie på GT-kulturen för två år sedan. Vi skrev om Per Gustavson som flyttade till andra sidan jordklotet och upptäckte att det inte gick att heta ”Per” i Australien. Vi skrev om Valeria Sergeyevna Malysheva från Ryssland som flyttade till Göteborg och upptäckte att det var mycket enklare att heta Helander. Och vi skrev om Nubar Kino vars hela släkt bytte efternamn – efter 2 600 år!

Läs Camilla Larssons intervju med Nubar här.