Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Del 57: Prislapp för ett sammanträde: 45 000 kronor!

POlitiker

GT-kulturen minns stolt – del 57:

Vad kostar byråkratin? Och är det rimligt? Inför det extra regionvalet 2011 tittade GT-kulturen på vad ett sammanträde i Västra Götalands  kulturnämnd kostade. Arvodet visade sig vara mer än dubbelt så högt som för ledamöterna i Göteborgs kulturnämnd, 1 450 kronor. Skulle samtliga ledamöter och ersättare vara närvarande kostade bara arvodena närmare 45 000 kronor. Till detta kom arbetsgivaravgifter, ersättning för reskostnader och för förlorad arbetsförtjänst.

Är det rimligt att så mycket kulturpengar går till byråkrati istället för till kärnverksamheten?

Läs Margita Björklunds artikel här: