Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Del 10: De lade tre månaders arbetstid i Almedalen

maria wetterstrand vykort26.jpg

En stolt kulturredaktion minns – del 10:

Är det rimligt att fyra politiker och sex tjänstemän från Västra Götalandsregionens kultursekretariat åker till Gotland och ägnar sammanlagt 60 arbetsdagar, tre månaders arbetstid, åt politikerveckan?

Nej, tyckte jag för fem år sedan när jag efter tre månaders ihärdigt frågande äntligen fick svar på frågan om hur många som deltog i Almedalsveckan och hur länge de var där av dåvarande kulturchefen Kristian Berg.

Vad gav då resan för resultat? Hur lyckades man sprida bilden av kulturarbetet i Västra Götaland på de 480 arbetstimmarna? I de digitala arkiven hittade jag en artikel från Dagens Samhälle som lyfte fram regions kultursatsning i Almedalen. I en artikel i Svenska Dagbladet nämndes regionen i två meningar. Rätt klent utfall.

Fast GT-kulturens artikel gav i alla fall resultat. Året därpå lades bara 24 arbetsdagar på politikerveckan, inte ens hälften av den tid man ansåg sig behöva året innan. Och hur många som läggs nästa sommar? Ja, det får någon annan undersöka … Läs hela artikeln här.