Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ingrid Norrman

Birgitta Stenberg var inte rädd för döden

birgitta

Hon var inte rädd för döden, Birgitta Stenberg.

”Går det så går det och går det inte så har jag i alla fall haft väldigt kul”, säger hon två veckor innan hon ska in på Sahlgrenska och få veta om hennes cancer svarat på behandlingen.

I natt kom det definitiva beskedet. Cancern vann. Birgitta somnade in lugnt hemma i sin säng i Smedsbolet på Tiveden, smärtfri och glad att gå vidare.

Hon var stark in i det sista. Ställde ut sina målningar så sent som i maj på Storan i Göteborg under West Pride, det är där bilden med vännen Kerstin Bjärkstedt är tagen. Hon satt där så rakryggad och snygg och det gick inte att fatta hur sjuk hon var.

Hon trodde på något sätt på ett liv efter detta. Tyckte döden verkade rätt spännande, även om döendet var jobbigt och det var tråkigt att lämna kvar dem hon älskade.

Jag hoppas hon har rätt om livet efter detta och att döendet var värt vägen dit. Vi som är kvar saknar dig, Birgitta, det finns inte många som du och nu finns du inte mer här på jorden.

Läs mer om Birgitta här.