Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Vem kommer istället för Björn Sandmark?

Skärmavbild 2014-06-24 kl. 18.05.01

Chefen för kulturförvaltningen i Göteborg, Björn Sandmark, byter jobb och blir ny vd för Göteborgs stadsteater. Precis som sin föregångare, Ronnie Hallgren, som blir ny vd för Göteborgsoperan, saknar han ekonomisk utbildning, men har erfarenhet från kulturverksamhet och bor dessutom i Göteborg. ”Det var många av de sökande som inte vill flytta hit vilket var oacceptabelt för oss”, berättar Hillevi Werring, ordförande i Göteborgs stadsteaters styrelse. I pressmeddelandet poängteras även att Sandmark varit frilansskribent för GP och Expressen och publicerat fem böcker, vilket kanske inte är lika viktigt för att skapa bra ekonomi på det nya bolag som från i höst blir hans arbetsplats.

Göteborgs stadsteater är på väg att precis som Liseberg och Got Event bli nya dotterbolag under ett gemensamt kommunalt moderbolag för evenemang, turism och kultur. Detta ske ge kommunstyrelsen större möjligheter att få insyn i och utöva tillsyn över de kommunala bolagen. ”Men tanken är inte att de ska bestämma över verksamheten”, poängterar Hillevi Werring.

Mest intressant är kanske ändå vem som kommer att efterträda Björn Sandmark i höst. Blir det en chef för kulturförvaltningen? Eller kommer Göteborg att få en kulturchef igen? Och hur ser den kulturnämnd ut som hen ska samarbeta med? Fortsättning följer.