Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Ny chans se ”Carmencita Rockefeller”

Missade ni den underbara (och sanna) musikalen ”Carmencita Rockefeller” på Göteborgsoperans lilla scen i höstas (eller i Skövde där den hade västsvensk premiär)? Nu kommer en ny chans när operan möblerar om i vårens repertoar. Nye chefen Stepen Langridges operaprojekt ”Zoë” som skulle spelats med fem solister och ett 100-tal ungdomar från Västra Götaland skjuts nämligen fram till 2015.
Jag tyckte mer om den anspråkslösa ”Carmencita Rockefeller” än megamusikalen ”La Cage aux Folles” som spelades samtidigt på stora scenen. Historien handlar om hårfrisörskan från Malmö som på 70-talet lurade hela den sydsvenska societeten att tro att hon hette Carmencita Rockefeller, var släkt med den stenrika finansfamiljen, diplomat, cancerforskare och barnbarn till den japanske kejsaren. Det fanns ju en tid före Internet när det inte gick att kolla upp människor med en knapptryckning.
Sångare, dansnummer, och scenografi vävdes ihop till en mycket underhållande musikalkväll. Jag hoppas bara föreställningen klarar klivet upp på operans stora scen. Spelas 24, 27 och 218 maj samt 1 juni.