Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

”Museet ska stå på egna ben!”

Regionen måste lämna ifrån sig driften även av Bohusläns museum i Uddevalla! Det blir sannolikt resultatet av ett beslut i länsstyrelsen i veckan som slår fast att museet är en stiftelse som enligt sina stadgar måste drivas i egen regi.
För ett drygt år sedan slog länsstyrelsen fast samma sak när det gällde Västergötlands museum i Skara och där planeras nu för en organisationsövergång som gör att museet från 1 juli ska stå på egna ben.
Sedan december 2009 drivs både Västergötlands och Bohusläns museum av regionens organisationsförvaltning Västarvet, men detta är alltså lagvidrigt för bägge museerna, fastslår länsstyrelsens rättsenhet.
Enda möjligheten att ändra på beslutet är att ansöka om permutation hos kammarkollegiet för att ändra stiftelsens stadgar, men chanserna att nå framgång i sådana processer anses mer eller mindre obefintliga.