Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Glenn Hysén spelas på Dramaten!

I fredags var det premiär för den hyllade satirikern och serietecknaren  Liv Strömqvists pjäs ”Liv Strömqvist tänker på dig” på Dramatens scen Elverket i Stockholm. Nej, jag var inte där, men jag hörde Liv berätta om pjäsen i sin podcast ”En varg söker sin pod” (finns på gt.se/kultur och Itunes).
En hel scen handlar om Glenn Hysén, där Strömqvist drar paralleller mellan Hyséns privatliv och det grekiska dramat Medea, hur det är att lämna och bli lämnad och vilka känslor det väcker. Dramatikern Strömqvist har tydligen använt ordagranna citat av Hysén i pjäsen och eftersom hon inte besökt några repetitioner var hon orolig för att regissören skulle ha strukit scenen som hon själv var väldigt förtjust i.

Nej, scenen fanns med, läser jag i recensionen i dagens Expressen. ”Lätt beroendeframkallande och sjuk roligt”, sammanfattar recensenten Ylva Lagercrantz Spindler. Bara två veckor kvar tills jag själv får se …