Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Tio filmer jag inte vill missa på filmfestivalen!

Snart är det dags för Göteborgs filmfestival. 24 januari brakar det loss. Jag vet redan vilka filmer jag bara måste se.

1 ”Pussy versus Putin”. Rysk dokumentär om Pussy Riot från första uppträdandet i skidmasker till fängelset.
2 ”Of horses and men”. Isländskt Oscarbidrag om människor och hästar i ett litet isländsk samhälle. Ska vara mycket rolig.
3 ”Letter to the king”. Norsk spelfilm om en grupp flyktingar på dagsutflykt till Oslo. En dag när hela världen finns i Oslo, typ.
4 ”Sepideh”. Dansk dokumentär om iransk flickas dröm om att bli astronaut. 2014 års ”Den gröna cykeln”?
5 ”Freak out”. Svensk/dansk/tysk/norsk dokumentär med Göteborgsanknytning om världens första hippiekoloni i Schweiz.
6 ”Inside Llewyn Davis”. Bröderna Coens nya film om en folksångare i New Yorks bohemkvarter 1961. Ett soundtrack som nog lär vara värt att lyssna på i mer än filmens 110 minuter.
7 ”Jag är fan en panter”. Svensk dokumentär om Pantrarna i Biskopsgården, stadsdelen med en egen skrivarskola.
8 ”Half of a yellow sun”. Brittisk/nigeriansk spelfilm som bygger på Chimamanda Ngozi Adichies fantastiska roman. Sen lyssnar jag på författaren själv på Lagerhuset!
9 ”Sådan far, sådan son”. Japansk spelfilm om den lyckliga familjen som får veta att deras sexårige son blandades ihop med en annan bebis på BB. Allt kan hända.
10 ”Koyaanisqatsi”. Amerikansk dokumentär kompad av tonsättaren Philip Glass, Göteborgs Symfoniker och symfonikernas kör. En enda visning i Scandinavium 1 februari. Gå in på Youtube och se trailern – sen skaffar ni också en biljett!