Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Frida Röhl ny konstnärlig ledare på Folkteatern i Göteborg

Någon känner kanske igen henne från Mikael Marcimains omtalade film ”Call Girl”. Någon annan från Jonas Hassen Khemiris drama ”Vi som är hundra” på Göteborgs stadsteater. En tredje från julkalendern ”Superhjältejul” för några år sedan.
Folkteaterns nya konstnärliga ledare  Frida Röhl har erfarenhet från både film, teater och tv även om hon mest jobbat som regissör sedan hon blev konstnärlig ledare för Teater Tribunalen i Stockholm för nio år.
Hon försäkrar man på Järntorget ska fortsätta att spela teater förankrad i nutiden och med berättelser om det samhälle vi lever i.
Tidningarna kan berätta om ett bombdåd med 500 döda. Men teatern kan göra det hemska lite mer begripligt, bryta ner det och låta oss se vad som hänt genom andra glasögon, visa att världen kan förstås på olika sätt. Just Folkteatern är en sådan teater med sin anknytning till en stark politisk rörelse utanför huset och just Järntorget är en sådan plats!”
Folkteatern har en unik plats i Göteborgs teaterliv genom sitt sätt att välja pjäser som kommenterar både samhället och människors vardagsliv. Det känns betryggande att den inriktningen fortsätter och att dessutom kemin verkar så bra mellan teaterns nya vd Anna Rosengren och den nya konstnärliga ledaren. Att leda en teater är ett teamwork som kräver sin kvinna. Här är de två.
Frida Röhl börjar sitt nya jobb 1 mars och hennes kontrakt löper på fyra år. Första helt egna repertoaren läggs våren 2015.