Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Missa inte ”Carmencita!”

Jag hade roligt på Göteborgsoperan igår kväll. Väldigt roligt! Musikal. Men, nej, inte ”La Cage aux Folles” på stora scenen utan ”Carmencita Rockefeller” på lilla. Föreställningen hade västsvensk premiär i Skövde i oktober, men som vanligt hann jag inte dit utan fick passa på vid Göteborgspremiären igår.

Det här är den underbara – och sanna – historien om hårfrisörskan från Malmö som på 70-talet lurade hela den sydsvenska societeten att tro att hon hette Carmencita Rockefeller, var släkt med den stenrika finansfamiljen, diplomat, cancerforskare och barnbarn till den japanske kejsaren. Jag hade nästan glömt att det fanns en tid före Internet när det inte gick att kolla upp människor med en sekundsnabb knapptryckning. Och jag fascineras mer av den här historien än när jag såg ”La Cage aux Folles” i september vars handling kändes lätt – mossig.

Vid musikaler brukar igenkänningsfaktorn vara hög. Här var det nya låtar i en avskalad scenografi, men med en rolig dramaturgi, mycket dans, musik som svänger och en ensemble som med råge fyllde scenrummet. Och en historia berättad med mycket humor.

”Carmencita Rockefeller” spelas bara till 7 december, så skynda att boka biljett. Själv påminner jag mig själv om att jag måste åka oftare till Skövde.