Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Får saluhallen pris idag?

Den nya saluhallen på Hisingen är en av Sveriges bästa fem byggnader från 2013. Det tycker Sveriges arkitekter som nominerat byggnaden till prestigefyllda Kasper Salinpriset. ”Byggnaden är till synes enkel i sin komposition och karaktäriseras av det göteborgstypiska gula teglet som i denna byggnad fått ett helt nytt raffinemang”, skriver juryn i sin motivering.

Övriga nominerade är Naturum Kosterhavet på Koster, Tullhusbron i Norrköping, nya krematoriet på Skogskyrkogården i Stockholm och Bildmuseet i Umeå.

Jag håller tummarna ikväll för Kville saluhall och arkitekten Gustav Appell och laddar inför avgörandet med att lunch i den nominerade byggnaden.