Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Ett bra val, Folkteatern!

Jag har varit lite orolig för Folkteatern i Göteborg, den teater i stan som sett till att brännande aktuella samtidsfrågor belysts på teaterscenen. Lars Norén och Ulrika Josephsson som tillsammans tog över för fyra år sedan betydde ett jättelyft och förde både ut teatern i Europa och tog den europeiska teatern hit, men till årsskiftet är båda borta från Göteborg.
Idag blev det klart att Anna Rosengren, Sjöfartsmuseets framgångsrika chef, tar över som vd för teatern. Det känns betryggande. Rosengren gav människorna plats på sitt museum och besökarna kom tillbaka. Istället för föremål samlades berättelser in. Hon vet vad teatern behöver. Det känns bra att det just är hon som är ansvarig för rekryteringen av en ny konstnärlig ledare.
För jag vill fortsätta se teater på Järntorget som handlar om allt det som händer runt omkring oss i samhället, rör om och berör. Jag hoppas bara att Västra Götalandsregionen nu ger teatern de ekonomiska muskler som behövs i det jobbet.