Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

Vad är det som händer vid Järntorget?

Utanför Folkteatern rör sig i dagarna människor långsamt fram med huvudena täckta av hjälmar. Vad är det som händer? Jo, modiga människor som sticker huvudet in i belgiske Eric Joris upplevelsemaskin. På Lennart Rehnmans bild har GT-skribenten Malin Lindroth klivit in i maskinen och förflyttats till jordbävningsdrabbade Fukushima. Hon går alltså inte omkring på Olof Palmes plats, utan befinner sig bland öde byar i Japan, går jämsides med en främling på en öde väg, ser hur vattenmassorna slitit med sig möbler, plankor och bråte.

Intresserad? Du har chans att vara med ända fram till söndag medan Dans- och teaterfestivalen varar. Läs också Malin Lindroths recension av sin upplevelse här.