Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ingrid Norrman

”Musiken bär rakt in i hjärteroten”

Stadsteatern lämnar det nyskrivna och satsar på klassiker. I dag presenterades nästa spelår och förutom den nyskrivna pjäsen med och om Kikki Danielsson blir det Strindberg, Shakespeare, Tjechov, Shaw, Söderberg och Miller. Mycket manliga dramatiker i år alltså på Sveriges mest jämställda teater.

Eva Bergman tar sig an George Bernard Shaws ”Pygmalion” med Tomas von Brömssen som Higgins och Nina Zanjani som Eliza. ”Jag har alltid tyckt att Tomas skulle passa som Higgins. Och jag har alltid velat höra Nina sjunga”, kommenterade regissören vid presentationen i dag.

von Brömssen i sin tur kunde inte alls se sig som Higgins, men fastnade för att pjäsen skulle sättas upp med musik. Higgins fick bli en jazzprofessor och musiken på scen  kommer att vara en viktig del av föreställningen. ”Musik bär rätt in i hjärteroten. För att göra samma sak med en text måste man verkligen kämpa”.

Eva Bergman, Tomas von Brömssen, Nina Zanjani och en orkester på scen! Boka in 13 december redan nu, en sådan ”Pygmalion” är värd att vänta på.