Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mysteriet på Operan

Böckerna om LasseMajas detektivbyrå har sålt i över två miljoner exemplar och blivit både julkalender, dataspel och långfilm. Nu blir äventyren även operamusikal som ska locka 10-åringar till Göteborgsoperan nästa säsong.
Göteborgsoperan är duktig på att locka ny publik. När barnkören medverkar i operaproduktionerna kommer förstås släkt och vänner för att lyssna som kanske inte är på operan i vanliga fall. Och en gång på plats är det förstås lättare att hitta tillbaka.
De barn som stått och sjungit på scenen är ju dessutom framtidens operabesökare, redan hemma i huset!
Att använda sig av Martin Widmarks böcker om LasseMajas detektivbyrå för att göra operamusikal är lika genialt. Widmarks böcker ligger ständigt på topplistorna och han är den mest utlånade barnboksförfattaren av alla på landets bibliotek. Klart att ”LasseMajas detektivbyrå – operamysteriet” kan locka tio-åringar till operahuset! Och eftersom de förmodligen inte går utan föräldrarna har operan än en gång fått in en ny publik i huset.
Att låta Widmarks illustratör Helena Willis göra kostymerna till operamusikalen borgar för att barnen kommer att känna igen sig. Däremot är det inte Widmark själv utan operans huskompositör Malin Hülphers som skriver text och musik.
Urpremiär nästa vår!